Svatební agentura Ty&Já

Svatební agentura Ty&Já
Facebookový profil

Pocitovníček ženicha, den 15

Publikováno 15. 8. 2016, 06.25 h

Tak schválně, jaké je nejčastější menu podávané v rámci svatební hostiny? Jasně, že svíčková se čtyřmi (knedlíky) a brusinkovým terčíkem a šlehačkou. Nějak mě tenhle průzkum zprvu nechal chladným, protože i my jsme mezi 88 procenty těch, kteří na veselce svatebčanům budou podávat tohle hlavní jídlo a k tomu polévku s játrovými knedlíčky.

Pokud jde o mě, je to utrpení (aby bylo jasno, svíčkovou mám rád), jenže kuřecí a vepřový řízek mám ještě radši. Vlastně bych si dokázal vzpomenout na dost jídel, které o parník před svíčkovou vedou. Píšu to ale z jiného důvodu.

Když máme doma špagety v podstatě je jím do půl těla a přes rifle mám utěrku, to proto, aby mi pasta (nikoliv zubní) neskončila na klíně a hlavně, já prostě miluju sladký, takže kdyby bylo po mém, tak se servírují kynuté knedlíky s borůvkami nebo lívance s domácím džemem a šlehačkou…

Jenže tahle jídla holt nejsou dost slavnostní, takže si představte ten scénář, který mě už párkrát v noci i vzbudil. Od rána budu mít žaludek na vodě, sevřený nervozitou, jako když se tatínek vracel z rodičáku.

Tím pádem nebudu nic jíst. Děravou lžící se polévky asi moc nenajíme a jíst ze společného talíře ovázaní ubrusovým bryndákem? Při svém umění být chomoutem vždy v ten zaručeně nejlepší okamžik se děsím chvíle, kdy mojí paní naberu kousek knedlíku s omáčkou a ve snaze jí ho přetransportovat z vidličky do úst jí sousto spadne na šaty…

Zkrátka a dobře, kdyby na svatební menu byl řízek s rohlíkem, pravděpodobnost takového faux paux by byla minimální a každý trochu nešikovnější ženich mi asi dá stoprocentně zapravdu.

Váš Karel